Verlichting op vakantie: de Boomhut

Tijdens het zoeken naar accommodatie voor je volgende vakantie denk je al snel aan de standaard mogelijkheden. Wat wordt het dit jaar? Een hotel, een motel, een camper huren, of low budget naar een hostel? Sinds een aantal jaar is er een nieuwe mogelijkheid bij gekomen: Waarom niet gewoon slapen in een boomhut? Boomhut hotels bestaan al een langere tijd, echter ze werden nog niet voor commerciële doeleinden gebouwd. In 1932 werd een van de eerste boomhut hotels al gebouwd in Kenia. Vaak verschilt de inrichting van een boomhut sterk van de inrichting van een woning.

Vandaag de dag kun je in bijna elk land wel een boomhut hotel vinden. In landen zoals Belize, Brazilië en Amerika bevinden zich de mooiste boomhut hotels  van de wereld. Mede door de prachtige natuur waarin ze gebouwd zijn en de professionele architectuur kunnen deze hotels zich meten met de top hotels van de wereld.boomhut aan het strand

De inrichting van een boomhut

Naast het prachtige uitzicht over de jungle, zee of wild park wordt er bij deze hotels extra aandacht besteed aan het interieur.  Als voorbeeld wil ik het Costarica Tree House Lodge nemen. Interessant genoeg is deze lodge opgericht door een Nederlander  die toevallig aan het backpacken was in de regio.  In de hut is veel aandacht besteed aan de verlichting van de woon en slaapkamer. De prachtige architectuur is geaccentueerd door strategisch geplaatste wandlampen door heel het vertrek. De warme tinten geven een extra dimensie aan de bouwmaterialen en zorgen ervoor dat als het donker is er nog steeds genoeg te zien is. Zelfs de aan de kapstokken in aandacht besteed door het hout van de boom zelf te gebruiken als hanger.

De veiligheid

Veel mensen vragen zich af of een boomhut wel zo veilig is. Het antwoord is simpel: Ja. De boomhutten worden ontworpen en gebouwd door specialisten en zodoende is de veiligheid gewaarborgd. Hevige wind/tornado’s zijn de grootste risico’s voor boomhutten. Costa Rica in speciaal heeft over het algemeen weinig last van tornado’s. Enkel de staartjes van tornado’s in de vorm van tropische stormen  komen wel eens voorbij. Overstromingen behoren tot het mogelijke resultaat van een tropische storm. Een overstroming mag natuurlijk geen probleem zijn omdat je minimaal je minimaal tien meter boven de grond bevind en een noodrantsoen hebt in de vorm van voedsel geconserveerd met speciale verpakkingsmachines. Zelfs tijdens een hevige storm lijkt het mij fantastisch om van het uitzicht te genieten met genoeg eten voor een maand.

One response to this post.

  1. Boomhutten
    De boomhut is voor ons een speciaal product. Boomhut bouwen is waar ons hart ligt. Een boomhut om in te spelen, een boomhut om in te wonen of een boomhut om in te werken. Er zijn velen toepassingen en vormen voor boomhutten te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een boomhut als gastenverblijf of een boomhut om in te vergaderen. Wij delen onze ideëen over boomhutten graag met u.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: